Proč navštívit vánoční Drážďany

by - prosince 11, 2017


Miluji Vánoce a trhy k nim prostě patří. Ale nejhorší věc co při výletě do Drážďan můžete udělat, je špatné načasování. Jet na vánoční trhy v pátek odpoledne je sebevražda. Žádná Vánoční pohoda. Většina lidí si totiž plánuje výlety na vánoční trhy na víkend, protože se mohou opít svařeného vína a třeba i v Drážďanech přespat do druhého dne. Ať už je důvod jakýkoliv a vy si chcete trhy užít, žádný víkend ! To na začátek. Každopádně trhy v Drážďanech jsou každý rok nádherné a ani není divu, že se tam často ani mezi lidmi neprocpete. A nemůžete vlastně ani nadávat, protože je to samý Čech.. 
Taky je trochu na škodu navštívit trhy za denního světla. Minulý rok jsem na trzích byla k večeru a působilo to daleko vánočněji. Letos jsme na celé Drážďany měli se školou pouze dvě hodiny.. Jak si má člověk užít svařené víno, když chce nakoupit vánoční dárečky v Primarku ?😄 Ještě když vám nabízí víno jen v hrnečku a nemají kelímky. Spolužáci to vyřešili přelitím svařáku z hrnečku do petky, což je taky možnost. 😄

Související obrázek
https://travelpassionate.com/best-christmas-destinations-in-europe/

Trh v Drážďanech se jmenuje Striezelmarkt a je nejstarším vánočním trhem v Německu (1434). Letos se zúčastnilo více než 233 stánků. Docela šílené, že.😄
Všude spoustu jídla ⇒ sladké, slané, neznámé a hlavně klobásy. Taky je dobré se naučit pár slovíček, která se vám budou hodit. Gluhwein je svařené víno, Bratwurst jsou jakési uzené klobásy, které prý podle slov naší učitelky musíme všichni ochutnat. Pultsnitzer Lebkuchen je speciální perník s kořením. A co miluji já ? Dresdner Christstollen, pravou Vánoční štolu z Drážďan. Není nic levného a tak se určitě vyplatí koupit štolu mimo trhy.. Já si odvezla jedno velké balení z obchodu Real na kraji Drážďan.

A další důvod návštěvy Drážďan ? Určitě Primark. Nejlepší obchod na blbinky a doplňky. Určitě zde nakoupíte vánoční dárečky. Jenže tolik lidí. Půlka světa je na trzích a druhá v Primarku. Já ani nevěděla co do nákupní tašky házím a během hodiny jsem ztratila dvě kamarádky, které jsem našla až před odchodem. Zkoušeni věcí v kabinkách ? Tak za prvé, oblečení si tam ani nekupuji, kromě pyžámek a věcí na cvičení si člověk ani nevybere. A další důvod je čekání. Fronta přes půlku patra mě neláká a to si radši nic zkoušet nebudu a risknu to..😄 Ale ty kabelky ! Vždy po obchodu lituju, že jsem si tam nekoupila vše co mi padlo do oka. Určitě Primark musíte aspoň jednou navštívit, ale taky si můžete počkat až bude v Praze. Dokonce se už dělaly plány na obchod do nákupního centra Chodov. Tak uvidíme..

Čeho jsme si na Německu všimli, byly nádherné velké hvězdy zavěšené na každém druhém domě. Jsou to Ochranovské hvězdy (Herrnhut). V Německu jsou nejoblíbenější vánoční výzdobou a ke svátkům neodmyslitelně patří. Na fotce výše jsem je i vyfotila, většinou jsou právě žluté nebo červené.


Rozhodně bych Drážďany navštívila do Vánoc ještě jednou, dala si ten svařáček, procházela se po trzích a třeba bych i věděla co tam vlastně vše bylo. Spousta cestovních agentur pořádá zájezdy autobusem, dokonce i do Vídně. A co vy, jezdíte na Vánoční trhy ?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Já byla v Drážďanech v létě a jsem moc ráda, že jsem se tam podívala právě v červenci o všední den. Klid, pohoda, hezké počasí, nebyla taková zima, byť je pravda, že odpoledne pršelo. Ale i vánoční trhy tu musí být krásné, tomu věřím. :)

    Já jedu teď o víkendu na dva dny do Berlína. Ne za Vánocemi, ale za cestováním jako takovým. Ale věřím, že se na nějaké trhy podívám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. V Ddrážďanech jsem byla poprvé v září, kdy jsme navštívili místní trhy zaměřené na October fest, bylo to malé a nic jsme si nekoupily, ale mělo to něco do sebe. Mimo jiné památky byly krásné a procházka historickou částí také, plus ten Primark, že? Na Vánoce jsme už nejely, to jsme zvolily Vídeň, ale Drážďany o Vánocích vidět chci, doufám, že se mi to vyplní.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat